Καλοκαιρινή απόδραση στην Αλόννησο, διακοπές στις παραλίες των Σποράδων από 28/08 έως 31/08

Καλοκαίρι 2024
με πούλμαν
από 355€

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΟΣ – ΜΑΝΤΟΥΔΙ – ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ    

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην Όθωνος Αμαλίας) στις 06:30 και στις 06:45 το πρωί αναχώρηση με ενδιάμεση στάση για το Προκόπι. Εδώ βρίσκεται το περίφημο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Ρώσου, όπου φυλάσσεται και το σκήνωμα του Αγίου που το έφεραν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας. Συνεχίζουμε για το λιμάνι του Μαντουδίου Εύβοιας, άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει σε 1,5 ώρα στην Αλόννησο. Το νησί των βόρειων Σποράδων με την απαράμιλλη ομορφιά που συνδυάζει το πράσινο της φύσης, το βαθύ γαλάζιο του Αιγαίου και την αρχιτεκτονική των γύρω περιοχών. Με ρυθμούς χαλαρούς, η Αλόννησος, γίνεται ο ορισμός της έννοιας των διακοπών. Κατά την άφιξή μας στο νησί θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο ALONISSOS BEACH 4*, που ξεχωρίζει για τις εγκαταστάσεις του, τις παροχές του αλλά και την ιδιωτική του παραλία, μέρος της παραλίας Χρυσή Μηλιά. Οι ντόπιοι θεωρούν την συγκεκριμένη παραλία ως χρυσή επιλογή! Δημοφιλής, οργανωμένη και κοσμοπολίτικη με ρηχά νερά και ψιλή άμμο. Στην αδιαπραγμάτευτη ομορφιά της συνηγορεί και το πυκνό πευκόδασος που την περιβάλει σκορπίζοντας την μυρωδιά του θυμαριού. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος μας να απολαύσουμε τις ανέσεις της περιοχής και του ξενοδοχείου.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

Ημέρα χαλάρωσης!  Θα επισκεφθούμε την πολυφωτογραφημένη παραλία του Αγίου Δημητρίου, μια από τις πιο όμορφες παραλίες σε ολόκληρο το Αιγαίο! Ένας επίγειος παράδεισος που αποτελείται από μια κατάξανθη λωρίδα γης που μοιάζει να εισχωρεί στα καταγάλανα νερά και τα λευκά βότσαλα. Σε αυτή θα βρούμε οργανωμένες εγκαταστάσεις και ταβέρνες που θα ολοκληρώσουν το φάσμα της απόλαυσης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το μεσημέρι και το βράδυ θα επισκεφθούμε την χώρα του νησιού. Η χώρα της Αλοννήσου, ίσως η πιο καλοδιατηρημένη χώρα των Σποράδων, με τις βουκαμβίλιες, τα γεράνια , τις πεζούλες και τα όμορφα χρώματα των σπιτιών θα μας κλέψει την καρδιά ενώ η εκκλησιά του Σταυρού στο τέλος του κεντρικού σοκακιού είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσει.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ

Η σημερινή μας ημέρα θα είναι ακόμα μια μέρα χαλάρωσης όπως αρμόζει στο νησί και όπως επιβάλλουν οι ρυθμοί του. Θα επισκεφθούμε την παραλία κοκκινόκαστρο με τον επιβλητικό κόκκινο βράχο να στέκει από την μία πλευρά της θάλασσας. Παραλία εντυπωσιακή, χάρη στην αντίθεση των χρωμάτων που σχηματίζουν το κόκκινο χώμα, η άμμος. Το βότσαλο και τα πεντακάθαρα νερά. Η παραλία είναι οργανωμένη και σε κάθε περίπτωση δεν θα παραλείψουμε να δοκιμάσουμε τα εδέσματα του νησιού πριν επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο για την ξεκούρασή μας !

Το βράδυ θα επισκεφθούμε το Πατητήρι, το λιμάνι του νησιού που μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1965, πήρε την μορφή μιας σύγχρονης μαρίνας χωρίς όμως να αλλοτριωθεί η μοναδικότητα του νησιού. Άλλωστε στο συγκεκριμένο νησί , ο πρωταγωνιστής είναι η φύση. Το βράδυ η περιοχή γνωρίζει έντονη τουριστική κίνηση και εμείς δεν έχουμε, παρά να γνωρίσουμε ακόμα πια πτυχή του νησιού.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ – ΒΟΛΟΣ – ΠΑΤΡΑ   

Το πρωί θα επισκεφθούμε άλλη μια θαυμάσια παραλία, η επιλογή της οποίας θα γίνει ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, ώστε να απολαύσουμε μια τελευταία βουτιά στο νησί πριν την αναχώρησή μας.  Το μεσημέρι επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει στον Βόλο.  Άφιξη το απόγευμα στο λιμάνι του Βόλου και άμεση αναχώρηση για τη Πάτρα.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

*Tο αργότερο έως  16/08 (ημέρα έκδοσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων)

 **Λόγω υψηλής πληρότητας των πλοίων μετά το πέρας της αναγραφόμενης ημερομηνίας, δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 09/08 με προκαταβολή

335 €

Κατόπιν διαθεσιμότητας

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 10/08

355 €

Κατόπιν διαθεσιμότητας

  

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Διαμονή στο παραθαλάσσιο ξενοδοχείο ALONISSOS BEACH 4* με πρωινό
  • Εισιτήρια πλοίου Μαντούδι – Αλόννησος & Αλόννησος – Βόλος σε οικονομική θέση
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Προσοχή: Εξαιτίας της υψηλής πληρότητας των ξενοδοχειακών μονάδων στα ελληνικά νησιά εν γένει, για την τουριστική σεζόν 2024, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία αντιστοιχούν σε περιορισμένο αριθμό δωματίων. Παρακαλούμε, οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνονται το συντομότερο δυνατόν.
  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης: 120 €, εξόφληση έως 5 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Δεν περιλαμβάνονται: o φόρος διαμονής, οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Οι τιμές έχουν κοστολογηθεί σύμφωνα με τις σημερινές τιμές των ναύλων (23/07/24). Στη περίπτωση ανατιμήσεων, θα υπάρξει αντίστοιχη αύξηση.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.