Οι νέοι κανόνες της ΕΕ για τις χειραποσκευές που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου

Τα προσωρινά μέτρα θα απαιτούν όλα τα υγρά, τα τζελ, οι πάστες και τα αερολύματα να είναι μικρότερα από 100 ml και να τοποθετούνται σε διάφανη πλαστική σακούλα πριν περάσουν από την ασφάλεια του αεροδρομίου σε οποιοδήποτε αεροδρόμιο της ΕΕ.

Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την ανατροπή της πρόσφατης χαλάρωσης των περιορισμών υγρών στα αεροδρόμια που είχαν εγκαταστήσει εξοπλισμό σάρωσης C3 νέας γενιάς για χειραποσκευές.

 

Οι νέοι κανονισμοί θα ισχύουν ομοιόμορφα σε όλα τα αεροδρόμια της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με συστήματα ανίχνευσης εκρηκτικών για χειραποσκευές (EDSCB), τα οποία επέτρεπαν στο παρελθόν στους ταξιδιώτες να μεταφέρουν υγρά άνω των 100 ml.

Εκτός από τους περιορισμούς υγρών, η Επιτροπή περιέγραψε κατευθυντήριες γραμμές για τις αποσκευές καμπίνας:

Όριο βάρους: 10 κιλά μέγιστο
Επίδομα: Μία τσάντα καμπίνας συν ένα μικρό προσωπικό αντικείμενο
Περιορισμοί μεγέθους: Οι διαστάσεις της καμπίνας (συμπεριλαμβανομένων των λαβών και των τροχών) δεν πρέπει να υπερβαίνουν τα 55 x 40 x 20 cm, ενώ τα προσωπικά αντικείμενα δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 40 x 30 x 15 cm

Το προσωπικό αντικείμενο, όπως τσάντα, σακίδιο ή τσάντα φορητού υπολογιστή, πρέπει να χωράει κάτω από το κάθισμα μπροστά από τον επιβάτη.

Πιο συγκεκριμένα όσα ευρωπαϊκά αεροδρόμια είχαν προλάβει να τοποθετήσουν τους νέους σαρωτές ασφαλείας, τώρα θα πρέπει να επιστρέψουν στους σαρωτές ακτίνων Χ

Η συζήτηση για την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, άνοιξε ξανά αφού οι Βρυξέλλες πήραν πίσω την έγκρισή τους για σαρωτές C3 νέας γενιάς στον έλεγχο αποσκευών.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, τα αεροδρόμια θα πρέπει να επανέλθουν στο μοντέλο ακτίνων Χ, το οποίο απαιτεί ηλεκτρονικές συσκευές και δοχεία με υγρά άνω των 100 χιλιοστόλιτρων να αφαιρούνται από τις βαλίτσες.

πηγή Traveling News 27/08/2024